Kinderfiets kopen; waar moet je op letten?

Kinderfiets kopen; waar moet je op letten?

De groei van kinderen kan soms best frustrerend zijn voor de ouders. Bepaalde producten, zoals kleding en schoenen, moeten veelal nieuw ingekocht worden. Dat geldt gelukkig niet voor een kinderfiets! Nagenoeg alle kinderfietsen hebben tegenwoordig mogelijkheden om het zadel te verstellen.

Ook is het steeds gebruikelijker dat de hoogte van het stuur versteld kan worden. Het kopen van een kinderfiets wordt daarmee íets makkelijker. Maar, waar moet je alsnog goed op letten?

De maat

Het is voor een kind erg belangrijk dat hij/zij met zijn voeten bij de grond kan tijdens het fietsen. Zorg er dus voor dat het zadel verstelbaar is, zodat het zadel op de perfecte hoogte ingesteld kan worden. Volg daarbij de volgende twee richtlijnen:

  • Een kind moet goed op de grond kunnen staan, wanneer hij/zij op het zadel zit.
  • Een kind mag met zijn/haar knieën niet tegen het stuur komen.

Om achter de juiste maat te kunnen komen, is het noodzakelijk om proef te gaan zitten op fietsen bij een fietsenwinkel. Probeer de verschillende maten uit en laat je adviseren door een ervaren verkoper.

Design

Het is voor een kind uiteraard erg leuk als hij/zij een unieke fiets heeft. Een fiets die opvalt in de fietsenstalling op school. Tegenwoordig is de keus wat betreft het design van kinderfietsen immens. Je kan uit allerlei verschillende kleuren en patronen kiezen.

Als er nog een jongere broertje/zusje op komst is, is het wellicht handiger om geen knalroze fiets te kopen. Op die manier kan je ervoor zorgen dat meerdere van je kinderen gebruik kunnen maken van één fiets.

Accessoires

Uiteraard is het bij een kinderfiets ook noodzakelijk dat deze de beschikking heeft over goede remmen en over goede verlichting. Maar, dat is nog niet alles!

Wat te denken van de volgende accessoires:

  • Fietshelm: beschermt het hoofd van een kind tijdens het fietsen;
  • Fietsslot: zet de fiets van je kind veilig neer dankzij een betrouwbaar fietsslot;
  • Fietsvlag: zorg ervoor dat de fiets nog meer opvalt dankzij een fietsvlag.

Bovenstaande accessoires kunnen net de doorslag geven bij het uitkiezen van een nieuwe kinderfiets. Wacht niet te lang met de aankoop; laat je kind lekker genieten van de heerlijke buitenlucht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.goedkopekinderfiets.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.